Richter Aranyanyu Díj 2016

a richter aranyanyu díj a nők megbecsülésének jelképe lett

idén újabb kilenc nő részesült elismerésben

Hogyan lehet úgy eredményt elérni a versenysportban, hogy a gyerekek lelke ne sérüljön és élmény maradjon számukra a sport? Miért játszik és kártyázik egy igazgatóhelyettes diákjaival? Mitől válik egy egyszerű gyógyszertár közösségi térré? Mi a szerepe egy vödör víznek a koraszülött babák életében? Hogyan válik egy édesanya élő inkubátorrá? Mit tesz egy körzeti nővér, hogy a betegei mindenhová kövessék őt, és mi kell ahhoz, hogy a reményt vesztett munkanélküliek újra boldog, önmagukért és egymásért küzdő, lelkes társaság legyenek?

Az idén már 6. alkalommal átadott Richter Aranyanyu Díj díjazottjai tudják a válaszokat. A díj alapítói, a Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író ezeken a történeteken keresztül szeretnék láthatóvá tenni az oktatásban, az egészségügyben és a szociális szférában dolgozó nőket, akik sokszor a háttérben, minden elismerés nélkül végeznek felbecsülhetetlen értékű munkát. A Ridikül Magazin különdíjával együtt idén is kilenc nő vette át a Richter Aranyanyu Díjat a nők megbecsülésének ünnepén, a november 10-én tartott díjátadó gálán.

A négy kategória egy-egy győztesét a már jól ismert zsűri tagjai Dobó Kata színésznő; Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója; Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó; és a „házigazdák”: Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, valamint Rácz Zsuzsa író közösen választották ki. A programhoz idén műsorvezetőként Jakupcsek Gabriella is csatlakozott.

A különdíjakkal együtt az elmúlt hat év során összesen 46-an vehették át a Richter Aranyanyu Díjat munkájuk méltó elismeréseként.

Nyertesek

egészségügyi szakdolgozó

szociális területen dolgozó

pedagógus

orvosnő

Döntősök