"Nekem elismerés minden beteg gyógyulása és a rezidensek tanítása, a tudás és tapasztalat átadása"

Dr. Lévay Bernadettet egyik páciense jelölte a díjra: a sebész, plasztikai sebész onkológusnak számos hálás, gyógyult páciense van, nem csupán itthon, hanem világszerte: Berni a Nők a nőkért humanitárius- misszióban is teljesít szolgálatot, például Indiában, ahol a nők elleni erőszak áldozatainak segít. A megterhelő sebészi munkát nem akármilyen módon ellensúlyozza Berni: triatlon- bajnok. Elképesztő távokat fut, úszik, biciklizik- most már fiával, Dáviddal együtt, aki jól emlékszik a díjátadóra és bizonyos nehéz pillanatokba emlékezteti is édesanyját, hogy de hát anya, te Aranyanyu vagy!

Mi változott a díj elnyerése óta, mi történt veled azóta?

Továbbra is az Onkológiai Intézet fej-nyak sebészeten vagyok, ahol korábban is dolgoztam. Ugyanazokat a feladatokat végzem, ebben semmi nem változott.

Mindenki örült a díjnak a családban, a kollégák közt is.  Érdekes és vidám dolog, hogy a kisfiam is észben tartja ezt, ennyi év után is. Időnként nézegeti a plakettet és ha valamiért mérges ő,vagy én őrá, akkor mindig hangosan emlékeztet,hogy tudod „te aranyanyu vagy” és ilyenkor én is visszafogom magam, próbálok nem mérges lenni rá.

Az Aranyanyuba a - Nők a nőkért humanitárius- misszió és az onkológiai munkám miatt kerültem. Indiában 2019 végén voltam a Covid miatt utoljára. Amikor kirepülök, gyakran eszembe jut az Aranyanyu, mert ennek a humanitárius munka népszerűsítését is köszönhetem. Az Aranyanyunak köszönhetően, többekhez eljutott az, hogy hogyan élnek bizonyos országokban. Magánéletem nem változott, a sport az nagyon jelen van családunkban, fiam is triatlonista, ez a mindennapjaink része.

Milyenek szerinted az Aranyanyuk? Miben különböznek másoktól?

Mi mindannyian Aranyanyuk az elesettek, rászorulók segítését tűztük ki célul. Ez az, ami mássá tesz minket. Érdek és mindenféle juttatás nélkül segítünk a rászoruló embereknek. Elismerésük a segítettek elégedettsége. Nekem elismerés minden beteg gyógyulása és a rezidensek tanítása, a tudás és tapasztalat átadása.

Jó sokan lettünk Aranyanyuk és tudom, hogyha nem is vagyunk napi kapcsolatban, bárkire ráírhatnék, bárkitől segítséget kérhetnék, ha szükségem lenne rá.

Mi történt veled a Covid alatt?

Onkológiai intézetben dolgoztam a Covid alatt és a járvány ellenére a daganatos betegeket ugyanúgy kellett operálni bár sok esetben kevesebben voltunk, de a feladat az hatványozottabban jelentkezett, több volt a munka, de túléltük és ez az egészségügyi dolgozókon is múlott, hogy viszonylag hamar végére értünk a járványnak.

 

Milyen terveid vannak?

Jövőre vonatkozóan az eddigi munkát szeretném folytatni. Amennyiben a járvány lehetővé teszi, a missziós munkát is folytatni kívánom.

Bernadett kisfilmje itt látható: