Richter a nőkért

A Richter Gedeon Nyrt. abban a szerencsés helyzetben van, hogy magyarországi központú multinacionális cégként kivételes rálátása van a magyar nők helyzetére. Ez azonban felelősséggel is jár: a Társaság amellett, hogy korszerű nőgyógyászati készítmények fejlesztésével és forgalmazásával a nők egészségéről gondoskodik a tinédzser kortól kezdve egészen a változó korig, feladatának tekinti, hogy lelki, társadalmi jólétükért is tegyen társadalmi szerepvállalása részeként. Ezért hívta életre a Richter a nőkért programot.

A program kiemelt elemei a Terézanyu Klub, a Terézanyu pályázat és a Richter Aranyanyu Díj.

A klub teret és alkalmat biztosít egy támogató női közösség létrejöttének. A jelenleg közel ezer főt számláló klub nyitott mindazon nők számára, akik biztonságos, elfogadó, dinamikus közösséghez kívánnak tartozni és ezért a közösségért maguk is szívesen tesznek. A Terézanyu pályázat is hasonló célokat szolgál: hogy a nők hangot és teret kapjanak, és tabuk nélkül beszélhessenek, írjanak problémáikról.

A Richter a nőkért program harmadik eleme, a Richter Aranyanyu Díj, Magyarországon egyedülálló kezdeményezés. A 2011-ben alapított, több mint egymillió forint összdíjazású, kifejezetten nőknek szóló elismerést a Richter Gedeon Nyrt. és a Rácz Zsuzsa író nevével fémjelzett Terézanyu Klub hozta létre. A díj célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. A díjat olyan nőknek ítélik oda, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, és munkájuk nélkülözhetetlen, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük. Aranyanyukat három kategóriában – pedagógus, orvosnő, egészségügyi szakdolgozó – a nagyközönség ajánlhat, a díjazottakról szakmai zsűri és közönségszavazás dönt

A Richter a nőkért program részeként – lévén hogy a társaság számára fontos a prevenció, és a hiteles egészségügyi információk átadása – női és egészségügyi lapok hasábjain rendszeresen beszámol a nők jelentős százalékát érintő egészségügyi problémákról is, mint például a méhmiómáról, de természetesen a korszerű fogamzásgátlás, a modern családtervezés is szerepel a témák között.

A több mint 110 éve sikeresen működő Richter magas szellemi hozzáadott értékű termékeket állít elő. A társaság számára a nőgyógyászati készítmények forgalmazása kiemelt jelentőségű, melyben világviszonylatban is az egyik meghatározó szereplő. Fontos célja, hogy megbízható és stabil partnerként álljon a nők rendelkezésére, ezért örömmel áll olyan nemes és a nők számára hiánypótló kezdeményezés mellé, ahol díjazhatja azokat az erőfeszítéseket, melyek a mindennapokban óriási segítséggel lehetnek embertársaink számára.

Hisszük, hogy a Richter a nőkért programunkkal a legtöbb nő számára nyújthatunk valami fontosat, akár a közösségteremtő klubokkal, az anyaságról folytatott tabuk nélküli párbeszéddel, vagy a Richter Aranyanyu díjazottjain keresztül inspiráló példák bemutatásával erőt adva a mindennapi küzdelmekhez, és reméljük, hogy mindezek egy lépéssel közelebb visznek minket a nők lelki, társadalmi jólétének megteremtéséhez.