A Meselovagok egymás bátorságából is merítettek

Örömmel számolunk be a hatodik, ismét nagy sikerű Meselovagok Napjáról, ami Bartos Enikő szívügye évről évre. Nélkületek nem sikerült volna! Köszönjük a sok-sok játékot,amit küldtetek a gyerekeknek és külön köszönet a Könyvudvarnak, akik 200 darab könyvvel járultak hozzá a Meselovagok boldogságához. Csodálatos érzés, hogy együtt tehettünk valamit, hogy ők is megtapasztalják, mindenki lehet hős!

Idén hatodik alkalommal gyűltek össze a Meselovagok az ország több részéről a Kondor Béla Közösségi Házban. A rendezvény olyan gyerekek részére jött létre, akik testi, lelki  fogyatékosságuk, vagy anyagi hátrányos helyzetük miatt más rendezvényeken nem szívesen látott vendégek.

Célunk az volt, hogy minden gyermeket önmagához, és ne társaikhoz mérjünk. A hatodik rendezvényen kb. 160  hat és tizenhét év közötti gyermek és fiatal vett részt.  Segítőink között voltak pedagógusok, szülők, és immáron felnőtt meselovagok is, akiket az első rendezvényeken még gyermekként fogadtunk, most felnőttként tértek vissza, hogy segíthessék a mostani gyerekek számára felejthetetlenné varázsolni a napot.
Bátor kis- és nagy meselovagokat láthattunk, akik közül soknak az is hatalmas teljesítmény volt, hogy ki mertek állni a színpadra leküzdve beszédbeli, mozgásbeli hátrányaikat, kisebbségi érzésüket, és fel mertek lépni közönség előtt.
A nap jó hangulatban telt, felemelő, könnyfakasztó és mosolyogtató produkciókat láthattunk, amelyek minden nézőt gazdagabbá tettek. Láthattunk táncos színpadi produkciókat, árnyjátékot, hallhatunk népdalokat, verseket és meséket.
 A gyerekek egymás bátorságából is sokat meríthettek, barátságok születtek. Mindannyian új tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodva térhettünk haza.
A nap során volt szavalóverseny, Ki mit tud, aszfaltrajzverseny. A versenyhelyzet miatti feszültséget játszóház oldotta, ahol a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt.
A nap végén ismét megfogadtuk, jövőre is találkozunk.

Bartos Enikő

fotók: http://www.tovabb18.hu/