Aranyanyunk gondoskodik a kecskeméti kisbabáról

Február 1-én a Bács-Kiskun Megyei Kórház kihelyezett inkubátorában egy egészséges érett újszülöttet találtak az intézmény dolgozói. Nem is kerülhetett volna jobb kezekbe a baba, hiszen Dr. Kelemen Edit Richter Aranyanyu díjas főorvos osztályán kapott helyet. Ismerve Editet és csapatát, nem kétséges, hogy a szakszerű ellátás mellett rengeteg szeretetet és figyelmet kap, ahogy minden újszülött és koraszülött embereke, aki itt megfordul.

A kislányt az osztály dolgozói – február első napjához tartozó naptári névnapokból választva - Ignácz Brigitta névre keresztelték. Dr. Kelemen Edit a hiros.hu riporterének azt mesélte, hogy Brigitta jól van, eddig minden vizsgálati eredménye negatív, édesanya a szülés után szakszerűen látta el. A kislány most adaptálódik a kinti életre, egyelőre inkubátorban tartják melegen.

A hiros.hu újságíróját Aranyanyu doktor nénink biztosította, hogy Brigitta a lehető legjobb helyre került. Edit hangsúlyozta, hogy nem törhetünk pálcát a család feje felett, biztosan ez a lépés volt az egyetlen járható út az ő helyzetükben. A legfontosabb, hogy a babát egy biztonságos helyre hozták, gondoskodnak róla, amíg a gyámhivatali intézkedések megkezdődnek.

forrás: hiros.hu

fotó: hiros.hu

fotó: hiros.hu