Egy Aranyanyu anyasága

Szemes Alexandra 2012-ben vette át a Richter Aranyanyu díjat, kishúgával, Hannával kéz a kézben. Édesanyjuk betegsége és halála után Szandra lett Hanna gyámja és oltalmazója. Egy munkatársa jelölte a díjra, aki szerint Alexandra példamutatóan és hatalmas szeretettel neveli testvérét és végzi munkáját sebészeti asszisztensként. Kisfia születésével egyszeriben két gyermekes anyává vált, ami talán már sejtetni is engedi, hogy mivel telnek mindennapjai mostanában.

Szandra férje három műszakban dolgozik, ezért többnyire egyedül kell megoldania, hogy Hanna eljusson az iskolába. Kezdetben nehéz volt a koránkelés, de már rutinosak a reggeli készülésben.

 

 

 

 

 

A nap nagy részét kettesben tölti Szandra és egy éves kisfia. Barni szívesen segít akár a főzésben is, ha édesanyja társaságában lehet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Amikor Hanna megérkezik az iskolából, együtt tanulnak. De nem csak az elsős nagylány, hanem Szandra is újra iskolapadba ült. A múlt évben sikeres onkológiai szakápolói vizsgával lepte meg családját, jelenleg pedig német nyelvvizsgára készül.

 

 

 

 

 

 

 

Tanulás után jöhet a játék. Hanna és Barni láthatóan nagyon szeretnek együtt játszani...

…és együtt fürödni. A közös fürdés általában kisebb özönvizet eredményez Szandráék fürdőszobájában, de az élmény mindent visz.

A jó éjt puszi után talán Szandrának is marad egy szusszanásnyi ideje, másnap reggel pedig kezdődik minden előlről.