Élni és nem félni!

Az első ember, akivel Orosházán az Egészségvárosban összefutottunk, ezt a feliratot viselte pólóján. Balassa Gabi a Mellrákfórum egyik önkéntese, aki a csapat honlapján tiszteletre méltó bátorsággal ír magáról, a gyógyulásáról:

„Kiállunk ország - világ elé, pont a lényünk legpőrébb valóságában, hogy a nőiességünk legfőbb jelképe mekkora csorbát szenvedett. Épp azért tesszük, hogy elfogadtassuk a tényt. Attól még, hogy emlődaganatunk lett és meggyógyultunk, nem kerültünk be egy rózsaszín buborékba. Élünk, ezerszer jobban mint akkor, mikor még nem voltunk betegek. Nem csak azzal foglalkozunk, hogy mi lesz tíz, húsz vagy harminc év múlva, hanem azzal, hogy itt vagyunk és most vagyunk, és mit tehetünk azért hogy segíthessünk betegtársainknak és felrázzunk az embereket. Olyan célokat tűzünk ki magunknak, amiben megmutathatjuk, hogy ép, és egészséges emberek vagyunk, akik megküzdöttek az életükért. A közös célunk, hogy a rák ne legyen tabu, és merjen kérdezni mindenki, akár érintett, akár most küzd a betegséggel, vagy csak érdeklődik.”

Büszkén húztuk ki magunkat, hogy egyik Aranyanyunk, Kenessey Andi és önkéntes csapata immár a Richter Egészségváros programjának részeként, mellrák-prevenciós sátrukban szorgoskodnak, „Melldöbbentő kérdések” című tesztjüket több százan töltötték ki. Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője és Rácz Zsuzsa „Terézanyu” is végigmentek a tesztkérdéseken, Andi pedig készségesen megválaszolta a két Zsuzsi több tucat felmerülő kérdését.

 

 

 

A Richter a nőkért sátorban jó hangulatú beszélgetés kerekedett a Richter Aranyanyu Díjról, bár a zsűritagoknak nagyon kellett figyelniük, ki ne kotyogjanak bármit a frissen döntőbe jutott Aranyanyu jelöltekről. Tóth Hajni , orosházi Aranyanyunk bezzeg nem tett lakatot a szájára, elmesélte, kit jelölt az idén a díjra, és még azokat a történeteket is vállalta, melyekről ígéretet tett férjének, hogy nem tárja nyilvánosság elé. A közönség jókat derült az őszinte, öniróniával átszőtt anekdotákon.

Jó társaságban gyorsan repül az idő, míg a leglelkesebb látogatók salsa tanulással zárták a napot,  a Richter sátorban már nagy izgalommal várta mindenki, a szűrővizsgálatokkal mekkora összeget sikerült összegyűjteni a résztvevőknek a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott kétmillió forint mellé. Orosháza lakossága ezen a szombaton tényleg mindent megtett önmagáért és a kórházért, Beke Zsuzsa 5.388.808 forintról szóló adományt nyújthatott át a Richter Gedeon Nyrt. nevében, a kórház és az egész város nagy örömére.

A pólót idézve még egyszer: jobb élni, mint félni! Ezzel teljes mértékben egyetértünk, hozzátéve, hogy a hosszú élet egyik titka a megelőzés!

Szombaton , október 4-én Budapesten a Bosnyák téren zárul az idei Egészségváros programsorozat, a jó programok mellett tehettek az egészségetekért, a szűrésekkel hozzájárulhattok az Uzsoki kórház adományához és a Richter a Nőkért sátorban találkozhattok velünk!

http://www.egeszsegvaros.hu/