Higgy varázslatos önmagadban! Fogjunk össze!

Bartos Enikő író kollegám, nem csupán szuper ül ír, példakép is számomra. Hetedik éve rendezi meg a Meselovagok Napját, ahova nehéz anyagi körülmények között élő, esetleg mentális vagy testi fogyatékossággal élő gyermekek érkeznek, azért, hogy a Meselovagok trilógia alapjául szolgáló üzenetet: MINDENKI LEHET HŐS, HA HISZ ÖNMAGÁBAN! személyesen is átélhessék egy-egy színpadi produkció bemutatásával.

"A Meselovagok Napja című gyermekerendezvény először 2009. májusában került megrendezésre. Az akkori siker után úgy döntöttünk, hagyományt teremtünk, és minden évben május elején újra találkozunk. Az országos rendezvény célja az volt, hogyazok a gyerekek, akik valamilyen testi –lelki problémájuk, esetleg anyagi helyzetük miatt a perifériára szorulnak, megmutathassák, mit tudnak, ha lehetőséget kapnak.

A Meselovagok Napján várnak minden olyan 6 -18 éves korú gyermeket és fiatalt, akik elég bátrak ahhoz, hogy a nyilvánosság elé álljanak sajár produkcióikkal.

A megmérettetés 5 korcsoportban, 4 kategóriában zajlik. A nap folyamán sorkerül szavaló- és rajzversenyre, írói alkotások díjazásásra valamint egy Ki mit tudra, melybe bármilyen egyénileg csagy csoportosan előadott produkció belefér. Várunk színi előadásokat, táncbemutatókat, éneket, hangszeres előadásokat, avagy bármit, amelyet a gyerekek be szeretnének mutatni a közönségnek.

A nap folyamán minden gyermeket önmagához mérünk, célunk, hogy mindannyian sikerélménnyel gazdagodva térjenek haza.

Mottónk a Meselovagok trillógia I. kötetének elején szereplő vers első sora. 

„Higgy varázsos önmagadban!”

Célunk a jó hangulat, szeretnénk, ha az együtt töltött nap nem a stresszről és a versenyről szólna, hanem a jókedvről, vidámságról egymás elismeréséről. A rendezvény alatt folyamatosan játszóházat működtetünk, hogy a versenyhelyzet miatti feszült hangulatot oldjuk.  Mivel gyerekek az ország minden területéről érkeznek, sokan hajnaltól úton vannak, és késő este érnek haza, a gyerekeket a rendezvény folyamán háromszor kínáljuk étellel, itallal.

A Meselovagok Napjára sok nehéz anyagi körülmények között élő,  esetleg mentálisan vagy testileg sérült gyermek érkezik. Többen közülük a Meselovagok Napjának rendszeresen visszatérő vendégei.  Ezért úgy gondoljuk nem csak mi érezzük fontosnak, hogy ezen a napon a gyerekek jól érezzék magukat, és megkapják a lehetőséget a szereplésre, megmérettetésre."

A május 6-án megrendezésre kerülő eseményt teljes mértékben Enikő szervezi, és most hozzánk fordult segítségért.  Miközben 200 gyerek készül a nagy napra, forrás hiányában szükség lenne számukra ajándékokra. Arra kérünk mindenkit, hogy akinek vannak nélkülözhető, jó állapotú játékai /6-16 éves korig, kártyajáték, társasjáték, nem plüssök!/, jövő hét közepéig juttassa el neki postai úton, hogy biztosan mindenki hősnek érezhesse magát ezen a napon és ajándékot is kapjon! 

Ne várjatok másokra, varázsoljunk együtt Meselovagok Napját!

A cím: Bartos Enikő, 2214 Pánd, Toldi Miklós u. 19. 

További információk: fablefortress@gmail.com