Kiskunfélegyházán is megjelentek a fára kötözött sálak

„Itt a hideg tél! Sokan örülnének egy meleg sálnak, sapkának, kesztyűnek!”- hangzott a felhívásunk. Ez egy remek kezdeményezés volt itt Kiskunfélegyházán , ugyanúgy, mint az ország több városában is… A Boldogságklub tagjai Garai Erzsébet Aranyanyuval együtt vettek részt a szervezésben és végrehajtásban is.

 

2016. december 17-én délután 16 órakor a Kiskunfélegyházi Boldogságklub csapata gyülekezett a Petőfi szobor lábánál, hogy a téren lévő fákra felerősítsék a meleg ruhadarabkákat, hogy  a hajléktalanoknak, rászorulóknak próbáljanak segítséget nyújtani a hideg időben.
"Kérlek, vigyél magaddal, hogyha fázol!”, "Melegedj fel! ", "Minden jót neked!" feliratokat kötöztek a sálak, sapkák, kesztyűk mellé, egyértelművé téve a rászorulók részére, hogy elvihetik azokat.
A kezdeményezés az amerikai Indiana állambeli Seymourból indult útjára egyházi és iskolai csoportok részvételével, majd még több csoport és még több ember csatlakozott hozzá a többi államból is, hogy segítsenek azoknak, akik hajléktalanként élnek az utcákon.

Aranyanyunk a Jobb Veled a Világ Alapítvány Kiskunfélegyházi Boldogságklubja Ünnepi Karácsonyi Ebéd rendezvényén is aktív önkéntesként segített. Az eseményre a Kapocs Szociális és Családvédelmi Intézmény segítségével hívták meg a családokat, az egyedül élő néniket és bácsikat. Összesen 43 fő vehetett részt ezen az eseményen.

Az eseményre a meghívót a klubtagok készítették el, illetve a dekoráció is a saját kezük munkája…

A klubtagok lelkesen készültek erre a napra, folyamatosan gyűjtötték az ajándékokat, adományokat,  hogy örömet szerezzenek a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Lázasan csomagolták a felajánlott tartós élelmiszereket, megfűszerezve szaloncukorral és naranccsal. A gyerekeknek előkészített ajándékokat vévre szólóan csomagolták, és tették a karácsonyfa alá. Természetesen ezen felül is tudtak a gyerekek és szüleik válogatni játékokat, plüssöket, ruhákat, hiszen több asztalnyi holmi közül keresgélhettek az ajándékosztás után.