Legek napja Nagykanizsán

A Richter Egészségváros program keretében szombaton megmozdult Nagykanizsa lakossága, hogy egészségük megőrzése mellett mellett közösen segítsék a Kanizsai Dorottya Kórház fejlődését. Óriási sikerről számolhatunk be, hiszen a Richter Gedeon Nyrt. 2 millió forintos alapadományával összesen közel 7,5 millió forintot gyűjtöttek össze, ezzel Nagykanizsa a legnagyobb összefogást mutatta fel a Richter Egészségváros programján belül.

Az Egészségvárosban önkénteskedő Mellrákfórum Dr. Kenessey Andrea Aranyanyunkkal és csapatával nagyon örült annak, hogy ők is hozzájárulhattak a rekordhoz. Megosztották velünk a gyönyörű írásokat, amiket a hozzájuk ellátogatóktól kaptak és a saját nagykanizsai „Leg” gyűjtésükbe is beavattak minket. A legfiatalabb kvízkitöltőjük egy nyolc és fél éves kislány volt, a  legidősebb pedig egy 84 éves úr. A legképzettebb kvízkitöltőnek egy onkológus és egy praktizáló nőgyógyász számítottak. A legmeglepőbb adat: egy 81 éves bácsi büszkén mesélte, hogy tavaly mammográfián vett részt. A legmeghatóbb: egy 15 éves túlélő.
Nem csoda, hogy mindenki kellemesen elfáradt a nap végére, de a fáradozásnak meglett az eredménye, mindenki elégedetten térhetett nyugovóra. Május 30-án Mosonmagyaróváron találkozunk!