„Mert élni jó!”

Ezt az üzenetet kérte hazavinni a ZOOM kiállítás május 21-i megnyitóján a háziasszony, Dr. Mangó Gabriella, Ridikül különdíjas Aranyanyunk.

Adni jó, és egy olyan mozgalomban részt venni is nagyon jó, ahol minden a szeretetről szól. Autista, cukorbeteg, gerincferdült gyerekek, Waldorf és más iskolák diákjainak rajzaiból nyílt kiállítás, amely a tervek szerint bejárja az országot. Egy súlyos beteg kisfiú nem érte meg a megnyitót, viszont azt mondta, hogy ha az ő rajzát a világ egyik legokosabb embere, Polgár Judit írja alá, akkor ez neki azt jelenti: ő érték. S már megint a gyerekek tudják jól! Ők értékek, mindannyian.

 

 

Dr. Mangó Gabriella elszántan hisz ebben és abban is, hogy ezt meg kell mutatni a világnak. Méltán és a legszebb értelemben véve ufónak titulált Richter Aranyanyu díjasunktól talán nem meglepő,  hogy egy ekkora kezdeményezést tető alá hozott, nem kétség, van tőle mit tanulnunk!

Neki köszönhetjük, hogy a gyerekek rajzai között ülve hallhattuk Érdi Tamást zongorázni, szavalt Németh Kristóf és Dobó Kata, és csodálatos gyerekprodukciókat is láttunk. Schuster Barbara Aranyanyunk korzettes lányaival érkezett, akik a  táborban alakult tánccsoportjukkal fergeteges bemutatóval lepték meg a közönséget. A korzettet kívül viselték, mutatva ezzel a közönségnek, hogy vállalják önmagukat, betegségüket, és a fűző még a táncban sem jelent akadályt.

Öröm volt látni, hogy rengeteg ismert arc, D. Tóth Kriszta, Haumann Péter, Trokán Péter, Talmácsi Gábor, Kovács Áron , Halász Judit,  Biros Péter, az Irie Maffia együttes tagjai és még sokan mások az ügy mellé álltak.

Köszönjük, hogy Dr. Mangó Gabriella nem adja alább az álmainál, s gratulálunk a családjához, akik ilyen bázist jelentenek neki!