Szerencsés vagyok, mivel számos nagyszerű nőt ismerek!

Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. Pr- és kormányzati kapcsolatok vezetője szívesen lenne művész, bár maga sem tudja, lenne- e hozzá elég tehetsége. Hét kérdés rovatunkban ezek a héten a Richter Aranyanyu Díj egyik megálmodóját faggattuk.

 

- Tapasztaltál már olyat, amikor valaki másként fordult hozzád egy nehéz helyzetben, mint ahogy azt előre vártad, vagy képzelted volna?

- Ez sokszor fordul elő az életben. Utoljára a kisebbik fiam okozott nagy meglepetést, aki egy, még felnőtt ember számára is nehezen kezelhető és nagy kihívást jelentő élethelyzetet tudott maximálisan érett módon megoldani és feldolgozni,  úgy hogy a szülői segítséget nem is igényelte ebben.

 

- Milyen területen tudnád elképzelni magad, ha nem azt csinálnád, amit most csinálsz? 

- Mind anyai mind apai ágon számos művész, festőművész, író, van a családunkban. Így talán nem meglepő az, hogy én is érzek magamban affinitást ehhez. Bár hogy tehetség is van-e bennem, az más kérdés.

 

- Ki a női példaképed? 

- Számos női példaképem van, a saját környezetemben is, a saját barátnőim között is. Szerencsés vagyok, mivel számos nagyszerű nőt ismerek, és közülük sokan példaértékűek számomra. Ehhez nem kell híresnek vagy ismertnek lenni.

 

- Szerinted mi az a három tulajdonság, ami az Aranyanyukat megkülönbözteti másoktól? 

- Önzetlenség, küzdőképesség, és rengeteg hit.

 

- Mi az, amit az elmúlt évek jelölései során az Aranyanyuktól tanultál? 

- Azt, hogy az, amit mi sokszor hatalmas problémának élünk meg a saját életünkben, és akár hosszasan kesergünk rajta, az más kontextusba helyezve nem is probléma, csak apró átmeneti nehézség.

 

- Ha megtehetnéd, melyik Aranyanyu bőrébe bújnál egy napra? 

- Nem szeretnék senki bőrébe sem bújni, elégedett vagyok általában a sajátommal. De ha mégis muszáj, akkor bármelyikébe, kivétel nélkül.

 

- Szerinted miért érdemes jelölni valakit a Richter Aranyanyu Díjra? 

- Mert a díjazottaink  életében ez hatalmas örömet jelent, előtte legtöbbször soha nem tapasztalt elismerést. Legtöbbször ez a díj döbbenti rá az Aranyanyukat, hogy amit tesznek, az különleges és bámulatra méltó.