A jelölők 10 pontja

1500 karakterben megfogalmazni, miért ő az ideális Aranyanyu, nagyon nehéz. 1500 karakter alapján zsűriként kiválasztani, kik legyenek az idei Richter Aranyanyu Díj döntősei, szintén hatalmas feladat. Sokak kérésére megpróbáltuk összeszedni, mi mindenre érdemes odafigyelni a jelölés megírásakor.

  1. Vedd számba tanáraidat, oktatóidat, orvosaidat, azokat a nőket, akik az egészségügyben segítettek, vagy szociális területen tettek érted, gyerekedért, szeretteidért valamit. Ha jelölted a mindennapjaid része, könnyebb a dolgod, hiszen biztos gyakran eszedbe jut, milyen hálás vagy neki.
  2. Lehet, hogy jelölteddel nincs állandó kapcsolatod, viszont egy nehéz helyzetben a segítségedre volt, vagy olyan tett, mondott, ami elkísér egész életedben, és eddig ő nem is tudott róla, mennyit jelent neked.​
  3. Te magad is segítő szakmában dolgozol? Nézz körül, ki a példaképed, kitől tanultál a legtöbbet?
  4. Fontos, hogy nem kell látványos, monumentális dolgokra gondolni, a hétköznapi hősnőkben pont az a csodálatos, hogy gyakran a háttérben, észrevétlenül teszik a dolgukat, de munkájuk nélkül megállna az élet.
  5. Jelöltedet személyes történeten keresztül mutasd be, hiszen jelölésed így tud kitűnni a többi közül. Az általános jelzőkkel, hogy jelölted kedves, önzetlen, stb. olyan értékeket fogalmazol meg, melyek a legtöbb jelöltre jellemzőek. A te történeted, amit megosztasz velünk, viszont csak a tiétek és segít nekünk megismerni jelöltedet.
  6. Fogalmazd meg azt a tulajdonságot, ami számodra rendkívüli benne. Mitől különleges ő számodra? Meséld el nekünk, hogy hogyan változtatta meg az életedet, mit adott neked a jelölteddel való találkozás! Miért példaértékű, ahogy ő a munkáját végzi?
  7. Töltsd ki pontosan az adatlapot, így nem veszítesz értékes karaktereket a szöveges leírásnál például azzal, hogy megnevezed a jelölted munkahelyét!
  8. Hagyj időt magadnak, fogalmazd meg szóban, majd írd le a történetedet. Olvasd át többször, és ha biztos vagy a végleges verzióban, akkor másold be a megfelelő helyre.
  9. Ha ismersz másokat, akik szintén sokat köszönhetnek jelöltednek, buzdítsd őket is, hogy írják meg személyes történetüket. Egy sztorit két, vagy több szemszögből látni mindig érdekesebb. Fontos! Egy jelöléssel is ugyanolyan esélye van jelöltednek a döntőbe jutásra.
  10. Ne felejtsd el értesíteni Aranyanyu jelöltedet, hogy jelölted őt!

  10+1. Szurkolj, hogy a zsűri tetszését elnyerje írásod!

Ne feledd, már jelöléseddel is elismered Aranyanyud munkáját, és kifejezed háládat felé. Köszönjük, hogy jelölöd őt a Richter Aranyanyu Díjra és fontos neked az ő elismerése!