Fantasztikus hír: Ridikül Magazin különdíj az Aranyanyuknak!

Ebben az évben a kategóriánként egy közönség és egy zsűri által kiválasztott díjazott mellett egy hetedik döntős is Aranyanyuvá válik a Ridikül Magazin különdíjnak köszönhetően. Mint mindig, 2014-ben is három kategóriában lehet jelölni: pedagógus, egészségügyi dolgozó és orvosnő. A Ridikül Magazin teljes mértékben azonosulni tud a Richter Aranyanyu Díj legfontosabb üzenetével: fontos, hogy elismerjük a nők érdemeit, megmutassuk megbecsülésünket hivatástudatukért, példaértékű életükért a mindennapokban. Mi lehetne méltóbb kifejezése ennek, mint egy különdíj? A Ridikül Magazin mellett a Ridikül műsor is folyamatosan tájékoztat majd a Richter Aranyanyu Díjról, a döntősökről, a díjátadó gáláról, illetve az általuk kiválasztott különdíjasról.

Ma délután 17.45-kor újra friss témákkal jelentkezik a Ridikül az M1 műsorán. Az első őszi adás vendége Rácz Zsuzsa is, aki nem tudott kibújni újságíró bőréből és a forgatás szünetében a műsorvezetőt, Jakupcsek Gabriellát faggatta arról, neki ki volt az a nő az életében, akit szívesen jelölne a Richter Aranyanyu Díjra. Mit válaszolt Gabi?

Jakupcsek Gabinak szerencséje volt a gimiben: bár saját bevallása szerint korántsem minta, inkább lógós diák volt, osztályfőnöke és egyben magyartanára felismerte tehetségét, értékelte a tudását és mindig kihúzta a slamasztikából, ha kellett.

A tisztelet kölcsönös volt, Gabi ma is példaképének tartja nemrég elhunyt hajdani osztályfőnökét, a Kölcsey Ferenc Gimnázium francia kéttannyelvű osztályának legendás vezetőjét, Podoski Annát. Most, hogy Emma lányának hamarosan tanítónénit keres, Anna az etalon. Gabi szerint a tanárnő nem egyszerűen kiválóan tanított irodalmat, hanem mint minden igazán jó tanár átfogóan, összefüggéseiben a kultúránk történetét és szeretetét adta át diákjainak. Gabi lányosztályba járt és tinédzserként különösen megfogta osztályfőnökében, hogy mindig csinos, ápolt és nőies volt, finom eleganciával öltözködött, amely egy csupa lányokból álló osztályban lényeges tényező, ahogyan Gabi fogalmaz „nem győztük legeltetni rajta a szemünket” és nem kérdés, hogy öltözködési stílusában is követni való példát nyújtott tanítványainak.

De leginkább személyiségében, amely Gabi szerint csodálatra méltó volt, pedagógusként mindig partnerként kezelte diákjait, bár a teljesítményt elvárta, de soha nem élt vissza tanári tekintélyével, nem bántotta azt, akinek épp rossz napja volt, hanem bízott a diákjában, hogy összeszedi magát és képes tudása legjavát nyújtani. Gabi osztályfőnöke emberi tartásból, méltóságból is példát adott tanítványainak, mert bár megjárta a poklok poklát, az auswitzi haláltábort, képes volt megőrizni és tovább adni az emberségbe és az emberi tudásba vetett hitét.

Ha neked is van „Anna nénid” , vagy kedvenc doktornénid, egészségügyben dolgozó női példaképed, akinek úgy érzed, hálával tartozol, még a héten jelölheted Aranyanyunak az alábbi linken. Az esélyek nőttek! A Ridikül Magazin különdíjnak köszönhetően a 12 döntősből heten válnak Aranyanyuvá a novemberi díjátadó gálán.

http://aranyanyu.hu/dij

Csatlakozz hozzánk a facebookon!