Nagy sikerrel zárult a Richter Egészségváros őszi programsorozata

Az idei őszi Richter Egészségváros programjai is nagy sikerrel zárultak. Szeptemberben és októberben Kecskemét, Kistarcsa, Csorna és Nagyatád büszkélkedhetett lelkes és egészségtudatos lakóival.

Ebben a szezonban dobogós helyre, a 3. helyre került a Csornai Margit Kórház. A megelőzést szolgáló és az egészség megőrzésére nevelő rendezvény elérte célját: a csornai lakosság példaértékű aktivitásának köszönhetően jelentős összeg, 6.997.700 forint került átadásra, melyből a tüdőszűrő állomás röntgen berendezésének digitalizálása.

Kistarcsán az eső ellenére több százan vettek részt a rendezvényt felvezető Egészségsétán, és a nap folyamán is igen aktív volt a részvétel az egyes szűréseken, előadásokon, tanácsadásokon. A résztvevők megduplázták a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 2 millió forint adományt.

Kecskeméten Dr. Kelemen Edit Aranyanyu neonatológus főorvosnő felhívására a nagyszínpadra álltak azok a gyerekek, akik koraszülöttként jöttek a világra vagy a koraszülött osztály betegei voltak a Bács-Kiskun Megyei Kórházban. Lila lufik alatt, különleges pólókban vonultak a legkisebb óriások és szüleik, nagyszüleik, hogy aztán Szabóné Csikai Ágnes zenepedagógus gitárkíséretével együtt énekeljenek.

Október 8-án, Nagyatádon a Richter Egészségváros Programon több ezer ember tett egészségéért, segítve egyben a Nagyatádi Kórház fejlesztését. A megelőzést szolgáló és az egészség megőrzésére nevelő rendezvény elérte célját: a nagyatádi lakosság kiemelt aktivitásának köszönhetően rekordösszeg született: 7.901.600 forint került átadásra, mely összeget a véradó helyiség felújítására fordítanak majd. A város, a kórház és a lakosság tudatos együttműködésének köszönhetően a Richter Egészségváros programsorozat 54. helyszínén az eddigi legmagasabb összeg került átadásra.

A szüreti időszak tehát 2016-ban is egészséget és fejlődést hozott. A négy város kórházát összesen 24.815.600 forint adománnyal segítette a Richter Egészségváros program.