Szívek királynője

Sokan írtátok, hogy örömmel olvasnátok még jelöléseket, és mi is úgy gondoljuk, hogy önzőség lenne ezeket a csodálatos történeteket megtartani magunknak. Hétről hétre megosztunk veletek egy-egy írást, az elsőre szó szerint is igaz, hogy szívhez szóló.

Az én jelöltem a " Szívek királynője" . Édesanyaként átéltem, hogy mit jelent egy szülőnek, ha gyermeke szívfejlődési rendellenességgel születik. A kezdeti sokk, rémület, aggodalom, tanácstalanság és reménykedés érzéseit kivétel nélkül minden család átéli ilyenkor. A szív egy igen különleges létfontosságú szervünk, aminek sokunk szerint lelke van. Sajnos pitvarai, kamrácskái, billentyűi, szelepei nem mindig úgy működnek, ahogyan az kívánatos lenne. Ennek ellenére szeretni kell őt,bízni benne , „beszélni" hozzá és énekelni neki. 

Jelöltemet a betegek csak úgy emlegetik, a doktor néni, aki énekel a szívednek. Kedves mosolyával, énekével szokta megnyugtatni a síró kicsiket. A kórházunk folyosóján beszélgettem éppen egy elkeseredett édesanyával, akinek a gyermeke elég reménytelen állapotban  „aludt" az intenzív osztályon. A doktornő csatlakozott a hozzánk. Az édesanya szomjasan itta a doktornő szavait, aki nem azt kezdte el sorolni, hogy melyik szervével éppen mi a baj, hanem azt, válaszolta az aggódó édesanyának, hogy " nyugodjon meg, a szíve a legszebb és ez is nagyon fontos ". A fiúcska hála a gondos ápolásnak és a sok szeretetnek igaz szigorú felügyelettel, de otthon van. Számomra példaértékű a doktornő empátiája, türelme és hite, köszönöm, hogy ő van a világ és a kis szívek gazdái számára.