Szenzációs és mélyen megindító: Pink Day a Szigeten

A Richter Aranyanyu Díj nem csupán egyszeri elismerés, hanem lehetőség kiemelkedő emberek találkozására és egymás ügyének erősítésére. Ennek lehettünk tanúi az idei Szigeten, ahol szombaton a Pink Day keretében rózsaszínbe borult minden és mindenki, Mennydörgővel az élen….

A recept:

Végy egy Aranyanyut, aki 40 lelkes bicskei diákkal két hétre kiköltözik a Szigetre és megvalósítják álmukat: tizenegyezer palackból megépítik Mennydörgőt, a sárkányt. Viharok jönnek, sátrak mennek, de a lelkesedés egy pillanatig nem csökken, készülnek a székek raklapból, gumiabroncsból, egyszerű és nagyszerű játékok petpalack-kupakkal: újrahasznosítás mesterfokon és élvezetesen. Vigyikánné Horák Andi és férje Attila a hatodik napon minden fáradtságuk ellenére ugyanolyan csillogó szemmel köszöntik az érdeklődőket, mint az építés első napján.

 Tégy mellé egy másik Aranyanyut, Dr. Kenessey Andrea, kardiológus személyében, akinek szintén van egy sárkánya, a mellrák-betegség, de határozottan nyerésre áll vele szemben, és sokan drukkolunk neki. Andi és elszánt csapatuk, a Mellrákfórum Egyesület minden lehetőséget megragad, hogy felhívják a nők figyelmét a mellrák prevenció fontosságára.

Minden rózsaszín

A két Andi találkozásából gyorsan -és az Aranyanyukat ismerve magától értetődően-  létrejön  valami szenzációs, korszakalkotó és mélyen megindító: Pink Day a Szigeten. 

Pasik rózsaszín pólóban

A rózsaszín lufikkal érkező Mellrákfórumot a teljes bicskei csapat rószsazsín pólóba öltözve támogatja: Andi férje jó példával jár elöl, így a kamaszsrácok számára sem kérdés a viselet, büszkén hirdetik az ügyet.  

Egész nap érkeznek az érdeklődők, szusszanásnyi idő sincs a beszélgetésre. Minden korosztály, miden nemzetiség, fiúk és lányok egyaránt értik és érzik az ügy fontosságát: rózsaszín cetlin gyűlnek a megható, biztató mondatok a pozitív üzenetek fáján és mindenki büszkén viseli a nap további részében a rózsaszínű csillámtetoválást.

Készül a csillámtetkó

A bicskei tanárnő a végkimerültség határán a nap végén: „Mindig volt hitem abban, hogy az emberek jók, ha engedik őket úgy segíteni, ahogy ők szeretnék. Ha sárkánnyal és buborékkal és kókuszszagú füsttel, akkor úgy, ha másképp, akkor másképp. Jó hír, hogy a jövő nemzedéke tud segíteni, tud lelkesedni és képes nagy-nagy szeretet adni!”

A csapat: Kenessey Andi, Vigyikánné Horák Andi és férje Vigyikán Attila