Tandemugrás kemo után! - „Mellrák után is van élet”...sőt!

A Richter Aranyanyu Díjjal elismert orvosok, pedagógusok és egészségügyi szakdolgozók a mindennapok hősei. Segítségükkel azok is visszanyerhetik a reményt, akik már egyszer majdnem elvesztették azt.

A kétgyerekes anyukán, Krisztán 39 éves korában diagnosztizálták a mellrákot.

„A diagnózis után egy hónappal kezdődtek a kemoterápiás kezelések, majd október 25-én megműtöttek. A műtét során elvesztettem a jobb mellemet. Az onkoterapeutám megkért, hogy írjak egy listát, hogy mit szeretnék kívánni, ha egy tündér teljesítené a kívánságaimat. Felírtam többek között a tandemugrást is.

Zuhanás közben éreztem a műtéti hegem minden milliméterét.

Zuhantunk a föld felé. Hamarosan egy hatalmas rántást éreztem, akkor tudtam, hogy itt már nagy baj nem lehet, hiszen kinyílt az ernyőnk.

Pár pillanat múlva már hallottam is a megbeszéltek szerinti szavakat, és már a földön ültem.

Megcsináltam!

Nem tartom magam hősnek az ugrás miatt. Amiatt viszont igen, hogy túléltem egy mellrákot, és szeretném megmutatni, hogy a „mellrák után is van élet”..sőt!! Most kezdődik!”

Krisztina annak a mellrákprevenciót népszerűsítő és egymást segítő közösségnek a tagja, melyet részben Dr. Kenessey Andrea, Richter Aranyanyu díjas orvosnő hozott létre és tart életben, miután maga és szembenézett a betegséggel. Az ő fantasztikus munkája ad hitet, erőt és lendületet számtalan sorstárásnak, például Krisztának is, aki vallja, a mellrák után is van élet, sőt, most kezdődik csak igazán. De nem Dr. Kenessey Andrea az egyetlen olyan Richter Aranyanyu díjas nő, aki munkájával, egész lényével hitet ad másoknak a nehéz helyzetekben. Tóthné Almássy Mónika, a kórházpedagógia itthoni kitartó úttörője, vagy Vigyikánné Horák Andrea, pedagógus, aki tűzbe megy a diákjaiért és egy olyan korosztályt tud megszólítani amelyet keveseknek sikerül, egytől-egyig olyan erős, lenyűgöző, különleges nők, akiket érdemes és fontos bemutatni. Négy évvel ezelőtt a Richter Aranyanyu Díj azért jött létre, hogy felkutathassuk és bemutathassuk, díjazhassuk azokat a nagyszerű nőket, akik például segítenek másoknak megbirkózni a rákkal, hitet, életcélt adnak a kamaszoknak, segítenek a beteg gyerekeknek, hogy kapcsolatot tudjanak tartani a korábbi életükkel, segítve, könnyítve így a gyógyulásukat.

Az idei Richter Aranyanyu Díjra már ismét lehet jelölni  szeptember 21-ig a környeztünkben élő, értünk, gyermekeinkért, barátainkért, közösségünkért nap mint nap sokat tevő orvosnőket, pedagógusokat, vagy egészségügyi szakdolgozókat.

A Díj évről évre egyre ismertebbé és elismertebbé válik, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy idén D. Tóth Kriszta, író, újságíró az Unicef jószolgálati nagykövete  is csatlakozott csapathoz. A Ridikül Magazin is az ügy mellé állt és egy különdíjat ajánlott fel az idei jelöltek egyikének.

Keressük idén is együtt Magyarország Aranyanyuit, ismerjük el azoknak a nőknek a munkáját, akik a mindennapokban családunk, környezetünk segítségére vannak!

JELÖLJ ÉS NYERJ TABLETET!

Játssz velünk! Jelölj egy nagyszerű nőt a Richter Aranyanyu Díjra és nyerj!

Ismersz olyan orvosnőt, egészségügyi dolgozót, pedagógusnőt, akit szívesen ajánlanál? Jelöld most, hogy díjazhassuk! A jelölők között egy tabletet sorsolunk ki.
Az alábbi linkre kattintva adhatod le a jelölésed:
aranyanyu.hu/dij